čtvrtek 10. prosince 2015

Recept nerecept - dušená zelenina s parmazámem

Zelenina s parmazámem

Nedávno mě v jedné restauraci okouzlila výborně ochucená grilovaná zelenina. A hned byl na světě další nápad na lehký a svěží oběd nebo večeři. Zelenina obsahuje vitamíny, je lehce stravitelná a také rychle připravená. Pro milovníky masa může být vynikající přílohou například ke steaku nebo grilovaným masům. A hlavně, využít můžete jakoukoli zeleninu, kterou zrovna doma máte, díky zeleninovým variacím vykouzlíte pokaždé nový lahodný pokrm.




Improvizační blues

Tak a teď se nacházíme v bodě, kdy se buď nadchnete volností a nutnou fantazií nebo se naopak zděsíte a tento "nerecept" rovnou zamítnete. Je to jako v životě, někdo má rád řád a někdo tvůrčí chaos. Můžu vás ale ubezpečit, že se vám tato zeleninová variace povede. Základem je cibulka, česnek a koření, které máte rádi.

Já si obvykle chystám:

  • cibuli
  • česnek
  • cuketu
  • mrkev
  • papriku
  • rajčata
  • koření dle chuti (mám ráda koření dálek a exotických zemí)
  • parmazám
  • olivový olej
  • sůl

Nejdříve na olivovém oleji osmahnu cibulku s česnekem, už to samotné nádherně provoní dům a ostatní naláká. Nejdříve přidám nakrájenou tvrdší zeleninu, v tomto případě mrkev, za chvíli cuketu a papriku a až nakonec rajčata, ochutím kořením, osolím, posypu parmazámem a podávám s pečivem nebo s pečenými brambory nebo jako alternativní přílohu k masům.


Rychlé, zdravé, chutné, famózní....!!!

1 komentář: